علائم بیماری و خسارت:
علائم بیماری، برروی برگها به صورت لکههای گرد قهوهای رنگی که پوشش سیاهی روی آنها را گرفته است دیده میشود.
ساقه گلدهنده و گلها پوسیده میشوند و از بین میروند.
این بیماری از ارزش بازارپسندی این محصول نیز میکاهد.
عامل بیماری و زیستشناسی:
عامل بیماری قارچ Alternaria brassicae میباشد.
این قارچ پلیفاژ است و روی انواع گیاهان خانواده کلم دیده میشود.
زمستانگذرانی این قارچ به صورت اسپور روی بذر و یا به صورت میسلیوم، روی بقایای گیاهی آلوده است.
کنترل:
بذور کلم را به مدت 30 دقیقه در آب 50 درجه سانتیگراد قرار دهید.
برگهای آلوده را از انبار خارج کنید.
حرارت انبار را حدود 2 تا 8 درجه سانتیگراد ثابت نگهدارید و از افزایش رطوبت انبار جلوگیری کنید.
منبع: کتاب تولید و پرورش سبزی،شاخه کاردانش، رشته باغبانی، صفحه 366