گوگرد یک جزء از آمینواسیدهای محتوی سولفور همچون متیونین است. گوگرد همچنین در گروه سولفیدریل آنزیم‌های ویژه یافت می‌شود. گوگرد بیشتر به صورت سولفات -SO42 جذب ریشه می‌شود. برگ‌های گیاهان بیشتر دارای حدود 0/2 تا 0/5 درصد گوگرد بر اساس وزن خشک می‌باشند. این محدوده شبیه محدوده فسفر است.

گیاهان بیشتر افزایش بیش از حد گوگرد را در محیط رشد تحمل می‌کنند و به همین دلیل است که برای برآوردن نیازهای غذایی منیزیم و عناصر کم‌مصرف، از مواد محتوی گوگرد استفاده می‌شود. به همین دلیل، کمبود گوگرد در محصولات گلخانه‌ای رایج نیست.

گوگرد در گیاه حرکت نمی‌کند، بنابراین در بیشتر موارد کمبود آن ابتدا در بخش‌های تازه رشد یافته مشخص می‌شود. نشانه کمبود گوگرد به صورت زرد شدن سراسری برگ‌هاست. نشانه‌های کمبود نیتروژن (N) و گوگرد (S) بسیار شبیه هم‌اند. با این تفاوت که کمبود نیتروژن (N) در برگ‌های پایینی ظاهر می‌شود، در صورتی که کمبود گوگرد در برگ‌های بالایی دیده می‌شود.

غلظت گوگرد در بیشتر محلول‌های غذایی 50 میلی‌گرم در لیتر محلول به صورت -SO42 است. نمک‌های سولفات پتاسیم، منیزیم و آمونیوم از مهم‌ترین منابع تهیه گوگرد است.


منبع: راهنمای تهيه و استفاده از محلول‌های غذايی برای کشت سبزیجات گلخانه‌ای در سیستم کشت هیدروپونیک ، محسن سیلسپور، نشریه فنی 580، مؤسسه تحقیقات خاک و آب، 1398.